Článek vložený z Neviditelného psa

Tento blog je doslovná citace článku pana Václava Vlka st. publikovaného na serveru Neviditelný pes / Lidovky.cz, a to z toho důvodu, že třeba jednou odkaz již nebude platný.

SVĚT: Válka bude
19.2.2022
 
Totiž abych to upřesnil, válka už je. Tím nemyslím to, co se děje na hranicích Ukrajiny. To je jen vřed, který je dobře vidět a kolem kterého poskakují všelijací zaříkávači. Všichni předstírají, že ho léčí, ale zdá se, že to je to poslední, o co jim od začátku šlo.
Ta válka, o které mluvím, obsahuje jeden význačný důvod, a to za žádnou cenu nedopustit, aby v USA zvítězil Donald Trump. A aby se zhroutila ideologie ještě těsnější „pokrokové“ EU.

Světová pandemie covidu, ať si o ní každý myslí, co chce, změnila dosavadní představy, kam se budeme vyvíjet. Většina lidstva si ještě nedávno myslela, že půjdeme stále kupředu. A že stačí vyřešit některé podružné otázky, jako je sociální smír, rozšíření liberální demokracie po celém světě a zajištění podmínek, abychom poručili větru a dešti, kdy má vát, respektive pršet. A nějak to zařídit s tím s tím blbým CO2, který potřebuje příroda, ale jinak údajně děsně škodí zeměkouli a lidem. Covid s námi zatřásl jak boží ruka s pytlíkem hrachu a všechno je jinak. Už už se zdálo, že levicový pokrok zvítězí na celém světě a nastane konečně blažený svět lidstva, ale ono ne.

Najednou tady máme ekonomickou krizi, inflaci jako hrom, skvělé plány se ukazují nerealistické. Bohaté obyvatelstvo bohatých zemí se vrací o 50 let nazpátek do doby chudoby. Už je zase nedostatek elektřiny, plynu a nafty a továrny se zmítají v křečích. Dnes už je jasné, že všechny ty slavné plány amerických demokratů, Hillary Clintonové, Joea Bidena, Kamaly Harrisové, ale i blouznění o tom, jak černý americký prezident Obama vyřešil rasismus, se ukázaly jako nesmyslné. A to raději nepřemýšlím, co tohle udělá s těmi šesti miliardami chudých.

Zaostalé státy Asie jsou náhle vpředu pokroku, Rusko se nezhroutilo. Ani nepřilezlo po kolenou k Bruselu. A bývalé postkomunistické státy nechtějí být poníženými slouhy. Hlasitě se ozývají, že takto si to rozhodně nepředstavovaly. Ještě nedávno veliký problém - emigrace muslimů a Afričanů do Evropy a Latinoamericanos do USA - se poněkud zmenšil tím, že se Západu začala bouřit třída pracujících, a to jak dělnická, tak střední třída.

Je jasné, že si současné vedení Západu s ničím z toho neví rady. A tolik do toho všelijak modernizovaná a zbarvená marxistická levice investovala! Na fakultách vyrostly dvě až tři generace polovzdělanců, často pečlivě vybíraných, jen aby to nebyly duševně běloši. A ti se pomalu, takzvaným „dlouhým pochodem institucemi“ (podle vzoru maoistického „dlouhého pochodu“, kdy se komunisté zmocnili Číny) dostali prakticky do všech řídících útvarů Západu. Například zcela ovládli vedení Unie v Bruselu. A šikovnou politikou se spojili na ideologickém základě, a hlavně na penězích s rozhazovaných byrokraty a multinacionálními firmami. V domnění, že tak lehce ovládnou jak politiku, tak ekonomiku. Jak se říká, dělali účet bez hostinského. V tomto případě jsou hostinskými ti obyčejní, bezvýznamní lidé, kterými ti pokrokáři srdečně opovrhují.

Vše, nebo téměř vše, co se pokoušeli pokrokáři zavést, vyvolalo značný odpor a společnost se rozdělila prakticky napůl. Problém je v tom, že ta půlka, co s gendero-zeleným fanatismem nesouhlasí, je ta část obyvatel, která tu druhou, tzv. intelektuální (ve skutečnosti arogantní a nevzdělanou) živí.

V doslova zoufalé situaci, kdy se západní systém dirigovaný levicí začíná rozpadat, děsí se ty statisíce a možná už miliony “pokrokových“ příživníků systému, co s nimi bude. Většina z nich žije v pseudo-náboženském okouzlení vlastními bludy. A je zároveň velice bohatě placena společností, kterou se vlastně snaží zničit. Ukázka energetické krize je toho naprostým důkazem. Zakážeme co nejvíce produkovat elektřinu z atomu a uhlí, zničíme či zakážeme těžbu plynu a ropy a vymyslím si, jako katoličtí blouznivci ve středověku, „odpustky“. Ty tzv. emisní povolenky nejsou totiž ničím jiným než novými náboženskými odpustky, penězi, které pod sebe shrabuje nová vládnoucí vrstva a domnívá se, že si tak ještě zlepší svoji ekonomickou úroveň.

Já vím, že absolventi moderních škol na Západě netuší, že jednou z jisker, které zapálily nejprve husitské hnutí a později náboženské války v Evropě, byly právě tyto morálně hnusné, lidsky odporné „odpustky“. Je jedno, jak se jim říkalo a říká.

Tato nová pseudošlechta, která je ideově velice podobná středověké inkvizici, bude bojovat o svá místa ve vládách, na univerzitách, v neziskovkách i v globálních firmách. Oni se prostě nevzdají, i kdyby měli, stejně jako středověcí katolíci a inkvizice, vyvolat obrovskou ideologickou občanskou válku. Protože jim nic jiného nezbývá. Stejně jako nezbývalo nic jiného inkvizici v době, kdy už bylo jasné že doslovné lpění na výkladu Bible a na starých „základních pravdách“, jako že je Země placatá a je středem vesmíru, je už neobhajitelné. Stejně jako tvrzení, že papež je neomylný.

Všichni tito tzv. pokrokáři půjdou a jdou za obhájením svých zisků a privilegií i přes mrtvoly. Zda dojde ke střílení na hranicích Ukrajiny, sice nevím, ale ať tak či tak, tento konflikt je jen malou, i když ve svých důsledcích možná zásadní ukázkou toho, co nás čeká.

Vychováte-li si záměrně statisíce nevzdělaných a poživačných příživníků a dovolíte-li již od mládí infikovat fanatismem nové generace, je jen otázkou, kdy vypukne zásadní konflikt. Tak jako nebyli katolíci, pokud měli absolutní moc, schopni zvládnout měnící se společnost, tak jako to nedokázali ani internacionální socialisté (bolševici) a nacionální socialisté (nacisté), nedokážou to ani současní pokrokáři. Kteří se snaží všemi možnými způsoby umlčet, ostrakizovat, cenzurovat a vyzmizíkovat (cancel culture) všechny své odpůrce.

Krize na hranicích Ukrajiny je sice ukázkou obnovování síly Ruska, ale ještě více ukázkou toho, že západní pokrokový svět se strašlivě obává, aby v USA příště nevyhrál Trump anebo jeho schopnější klon a aby se nezhroutila celá konstrukce už úplně zešílevší ideologie.

Obávám se, že se tito lidé, kteří již žijí naprosto mimo realitu (jak předvádějí kupříkladu při svých výrocích o Ukrajině), nejsou vůbec schopni pochopit, co vlastně činí. Aby ministr zahraničí ČR dovezl Ukrajincům pro jejich armádu, která má 250 000 vojáků a 900 000 rezervistů, pět set brašen první pomoci, je děs. Německá ministryně obrany Christine Lambrechtová blábolí o tom, že Německo stojí po boku Ukrajiny, a pak na žádost ukrajinského ministra obrany o dodávku 100 000 přileb a neprůstřelných vest, pošle 5000 přileb a ani se přitom nezačervená.

Ruský ministr zahraničí Lavrov i prezident Putin si veřejně a nahlas v televizi dělají srandu z jakoby evropského ministra zahraničí Josepha Borella. A to takovou, že Brusel už se jej nedovolil poslat kamkoliv jinam. Britská ministryně zahraničí se nechá zesměšnit Lavrovem, protože netuší, které oblasti jsou součástí Ruska a které Ukrajiny. Takže se jí dostane doporučení, aby se šla příště předem šla zeptat nějaké sekretářky, aby měla nějaké relevantní informace.

Zda začátek střetnutí vyvolal Putin, je už dnes jasné. To, aby konečně Západ pochopil, že Rusko není žádný odrbánek stojící u dveří panstva. Zda to pak eskalovali hoši, co postavili do čela USA neschopného sklerotika Joea Bidena, samozřejmě nevím.
To, že je Joe Biden skutečně představitel moderního šílenství a že od něj můžeme očekávat cokoliv, ukazuje poslední informace o jmenování jaderného poradce amerického prezidenta. Je to něco, jako když šílený římský císař Caligula oznámil senátorům, že mají nového kolegu, a to jeho koně Incitata.

Sam Brinton
Tenhle „kůň“ se jmenuje Sam Brinton. A je to postava, která by za mého mládí pravděpodobně skončila v blázinci. Později, v době devadesátek, by něco takového dostalo tak maximálně zaměstnání v klubu transvestitů. Ale nikdo by ho (nebo to, nebo ono, či jak to nazývat) nejmenoval významným americkým politikem. Který má v dosahu tzv. jaderný kufřík a bude rozhodovat o tom, jak se bude v USA dále rozvíjet jaderná energie a celý výzkum kolem. Podle informací z internetu a Wikipedie je absolventem MIT, ale svůj titul a co vlastně studoval, zatím nezveřejnil, jak dodává americký server Them. Soudě podle své nové pozice možná studoval něco souvisejícího s jaderným odpadem a nakládáním s jaderným odpadem. Z informací z Reflexu č.7/2022 je jeho přednostním zájmem chránit lesbickou, gay, bisexuální, transgender, queer a další takovou mládež před sebevraždou (vynucenou tlakem starých bílých heterosexuálních mužů). A teprve potom se bude zabývat problémem záchrany světa před jaderným odpadem a ekologickou katastrofou. Ostatně obrázky onoho „fešného “ cosi známého jako Sam Brinton, naleznete na Googlu. Ale fotka na třetí straně Reflexu v plesových šatech a knírem a bradkou je snad nejúžasnější.

Dnes, když to píšu, se zdá, že veškerý řev kolem Ukrajiny byl jen zástěrkou a dalším šíleným úletem pokrokářské Ameriky, která naběhla „na vidle“ Putinovi. I když ten je v tom možná trochu nechtěně a jen využil příležitosti. Sestava Joe Biden, Kamala Harrisová a Sam Brinton a jejich souputníci jsou schopni všeho. V každém případě, když si z vlády USA a z CIA dělají srandu už i němečtí a čeští komentátoři, je skoro jasné, že ke konfliktu hned tak nedojde. Ovšem zcela jistě k němu dojde mezi normálním světem a mezi těmito šílenci. Zda se do toho nějak zamotá Moskva, která sama sebe považuje za záchranu evropské normálnosti, nevím.

Jasné je, že čím dál větší část Evropy, a to nejen její obyčejní obyvatelé, ale třeba i francouzský prezident Macron, považují Moskvu za důvěryhodnější než celou pokrokářskou partu, co se nám urodila v anglicky mluvících zemích. Můžeme tedy jen čekat, zda všechny ty zelené a jiné „moderní“ ideologie nás nepřivedou tam, kam sovětští soudruzi přivedli kdysi po staletí obilnici Evropy, Ukrajinu.

Pro mladší čtenáře bych zde rád zopakoval stařičký vtip, z dob sovětského systému, kterému se dnešní pokrokářská ideologie velice podobá:

To se tak jednou v 60. letech sešli zemědělci na konferenci o bramborách. Americký delegát prohlásil, že oni zasadí brambory na jihu USA koncem února a v březnu a v dubnu už je sklízí. Čech se podrbal na hlavě a povídá: „My tak daleko ještě nejsme. My sázíme brambory koncem března a vyoráme je někdy v červnu. Ukrajinec, zastupující tehdy SSSR, chvíli mlčí a pak povídá: „No, my zahrabeme brambory do pole v pondělí a v pátek už je vyhrabeme. „To snad není možný,“ diví se Čech a Američan. Ukrajinec smutně pokývá hlavou a řekne: „Vy víte hovno, co je to hlad.“

Ale když tak koukám na ekonomické výsledky našeho skvělého Západu a nás samotných, bojím se, abychom ty brambory nevykopávali už ve čtvrtek. Podle cen elektřiny a plynu to tak vypadá. Když už v České televizi nějaká blběnka do kamery vykládá, že jí zdražení nevadí, protože si dá do rychlovarné konvice je vodu na jeden šálek čaje, je jasné, že jsme „piheli“.

Budeme si ohřívat jen vodu na jeden šálek čaje, a odpoledne, abychom ušetřili za elektrické světlo, si budeme v novinách číst o občanské válce v USA, o situaci při vzniku chalífátů ve Francii a Německa. A o pokrokovém nařízení, že na Oxfordu nebude studovat žádný běloch ani Číňan, ale jen rasově prověření podle zásad „‘Black Lives Matter“, nejlépe muslimského vyznání a správného politického původu. Ta budoucí inteligence Nového světa. Však to u nás známe z totáče.

No a pak teprve, až se budou brambory v Evropě a USA vykopávat už ve čtvrtek a budeme doma sedět bez tepla, vypukne ta pořádná rvačka. Jak že se jim v dějepisu dále říkalo? Stoletá válka, anebo třicetiletá válka? No prostě nějaká taková. Tehdy zbylo ve střední a severní Evropě jen asi 40 % obyvatel. A tak se poněkud děsím, co čeká naše děti a vnuky.
 
Václav Vlk st.
 

Odkaz na článek

comments powered by Disqus